Kalvgryta med färskpotatis

 

Kalvgryta med kantareller smaksatt med dragon

Ingredienser: 

0,8 kg kalv grytbitar 

1 st palsternacka(or)

1 st gul lök (ar)

10 cm purjolök(ar)

20 g Torkade kantareller

30 g färsk dragon

3 st lagerblad

0,5 l grädde

1 st morot/morötter

2 msk smör

0,5 msk vitpeppar, hel

 

Tillagning: 

Koka upp köttet i vatten och låt det koka ca 2 minuter. Häll sedan av vattnet och skölj köttet under rinnande vatten. Lägg köttet i en rengjord kastrull och häll på vatten på att det täcker. 

Ansa löken, moroten, purjon, palsternackan och skär dem i ca 2 cm stora tärningar. Tillsätt sedan grönsakerna och kryddorna till köttet och låt alltsammans småsjuda i ca 1 timme. 

Lyft upp köttet och täck det väl med fuktat smörpapper eller en handduk. Koka ner buljongen til hälften, tillsätt grädden och låt det koka ihop tills du har såskonsistens. Smaka sedan av det med salt och peppar, sila såsen och lägg tillbaka köttet. 

Fräs kantarellerna i smöret i en stekpanna och lyft sedan över dem till grytan med hjälp av en hålslev. Tillsätt dragon och servera!