IMG_5505

Föra veckan fick jag ett jättefint paket från fazer Ögon, men då vi fixade köket och det var kaos hann jag aldrig baka med skatterna. 

 Choklad, bakprodukter, visp och muffinsformar med mera. Fazer ögon har nu fått en ny design, rosa och turkos är de nya färgerna som pryder flera av de nya förpackningarna. Riktigt söta färger om du frågar mina skatter 🙂 I den nya designen presenteras även vaniljsocker och bakpulver i samma typ av förpackning som klassikern Ögon Cacao.

Fazer Ögons nya vita choklad smaksatt med citron är en nyhet! Den är super god och är ett måste för er alla som älskar vitchoklad!

Idag bakade vi muffins med vit och mörkchoklad.

IMG_5509

IMG_5513

IMG_5530

IMG_5529

Klassiska chokladmuffins är gott, här är de förgyllda med lite extra bitar av både vit och mörk choklad.

Ingredienser

150 gram smör

2 dl socker

2 st ägg

1 tsk vaniljsocker

1 dl mjölk

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

4 msk kakao

50 gram mörk choklad

50 gram vit choklad

Tillagning

15 små eller 10 stora

1. Sätt ugnen på 200°. Montera vispen på din köksmaskin. Vispa smör och socker vitt och pösigt. Knäck sedan i ett ägg i taget och fortsätt vispa till en jämn smet. Tillsätt vaniljsocker och mjölk. Vispa några sekunder till så att det blandas. Ta ur vispen ur bunken.

2. Hacka de båda chokladsorterna i mindre bitar. Blanda de torra ingredienserna och chokladbitarna och rör ner i smeten med en slickepott eller slev.

3. Fördela smeten i formarna och grädda dem i mitten av ugnen i ca 15 min.

IMG_5545

IMG_5562

Och så här mumsiga blev dom!

Smakar extra gott på servisen från Åsas Tomtejul 🙂

Tack för produkterna Fazer nu ska jag klura på fler underbara bakverk!