Mat

Torsk till middag

Hej vilken underbar söndag vi har!

Tänk att det redan börjar kännas i luften att hösten är på intåg men fortfarande är det en härlig sensommar!

Tänkte dela med mig ett smarrigt recept på torskgratäng som T gjorde till middag. Vi är en familj som älskar att äta fisk och skaldjur och gör det flera gånger  i veckan!

Denna gången gjorde han med musslor och det blev riktigt gott!

IMG_6106

IMG_6118

Ingredienser:
en halv rotselleri
en morot
en rödlök
en vitlök
litet knippe bladpersilja
2dl. vitt halvtorrt vin
olivolja/smör
2 tsk honung
0,5 dl grädde
peppar
fiskfond
skaldjursfond
400g torsk
ca 20 gröna musslor
Instruktioner:
Strimla morot och rotselleri, skär rödlöken i ring, pressa en hel vitlök.
Fräs i stekpanna med honung, smör och lite olja tills allt har fått lite färg.
Häll i grädde samt lite fisk- och skaldjursfond. Var försiktig och smaka av så det inte bli för saltigt.
Peppra samt tillsätt bladpersilja.
Låt koka upp och häll i vinet.
Använd ljus maizena för att få blandningen tjock.
Lägg torsken samt de gröna musslorna i en ugnssäker form
Häll blandningen över fisken och musslorna.
Ställ in i ugnen på 175°, ca 20 min eller tills innertemperaturen är ca 56°.
Servera med potatis och njut!
Nu ska jag ta på mig träningskläder och köra bort till gymmet. 🙂
Trevlig söndagskväll!
/E

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *