Familjeliv

Det här med MAT

 

Snart hem för att hämta skatterna. Laga middag och sedan iväg på simning. Idag blir det lax, potatis och ärter och en god sallad till. 🙂

Det här med att planera och laga nya middagar varje dag är inte bus enkelt. Tur att våra barn älskar bra och nyttigt mat, när de är iväg och äter hos någon av sina kompisar frågar de alltid efter sallad till maten. Föräldrar tycker att det är super konstigt då deras barn vägrar att äta grönsaker. Vi äter mycket sallad och frukt, så våra barn är vana att göra det sen dom var riktigt små. Erbjuder man sallad till maten varje gång så tror jag att barnen kommer att tycka om det för eller senare 🙂

Lättare sagt än gjort kanske du säger, men faktum är att det faktiskt är lättare än vad du först tror. Som förälder är du barnens största matinspiratör och det är du som bestämmer vad som finns hemma i skafferiet, kylskåpet och frysen. Finns det nyttig mat hemma så är det också den maten som går åt.

Matkultur handlar om hur vi förhåller oss till mat, måltider och matlagning. Det handlar inte enbart om vad vi bjuder på till fester, utan framför allt vad vi äter hemma dagligen. 🙂

Puss/E

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *