Familjeliv

Bygga nytt?

Frågan vi ställer oss nu är skall vi bygga nytt eller köpa ett gammalt hus? Ja, vi har funderat en längre tid på att flytta till ett större hus. Nu har vi bott nästan 6 år i vår nybyggda villa som är 154 kvm men känner att vi behöver ha större. Vi tänkte i början att det kan vara mysigt att köpa ett gammalt hus och renovera men har kommit fram till att vi orkar inte, har varit och tittat på olika hus men hittade ingen som vi verkligen gillar. Vi vet vilken område vi vill bo på och vi vet nu också att vi måste bygga nytt igen för att vara 100 procent nöjda. Man slipper dessutom att betala någon fastighetsskatt de första åren när man bygger nytt. Därefter betalar man bara halv fastighetsskatt under de följande åren. Man får ett boende som är underhållsfritt för ett bra tag framöver och det bästa av allt är att man kan styra valet av inredning på ett helt annat sätt i ett nytt hus, gör ju inte saken sämre.

 

 

Vi velar fram och tillbaks och så en vända med velande till…
Det är inte det att vi är missnöjda på något vis alls egentligen…
Vi saknar bara lite plats här. Så är det. Och tanken på ett dubbelt så stort boende är lockande minst sagt.
Ödet får avgöra hur det blir och jag lovar att hålla er uppdaterade.


 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *