Familjeliv,  Inredning,  Inspiration,  Shopping

Julafton och juldukning

Hej söta!

Hann inte att kika in här på självaste julafton men det var fullt ös då nästan hela familjen var hemma hos oss.

Och tyvärr blev det inte några kort på skatterna heller! Hade ju tänkt samla dem som vanligt på julafton och ta ett fint kort för att spara. De var så himla fina men nej blev inte av liksom. Så tråkigt!

Det blev en supermysig julafton men massa att fixa innan om man vill att allt ska vara perfekt….ja… och ni känner mig sen innan och det bara måste vara perfekt för att jag ska vara nöjd 😉

I år hade jag dukat i rött, har liksom blivit tokkär i denna färgen! Vi typ ha allt som är rött 🙂

Även julbuketten fick vara röd, amaryllis, nejlikor, ranunkel och massa annat juligt. Himla fin blev den blev och passade perfekt i min fina stubbe!

Finaste adventstacken är från George Jensen och runt ljusen har jag bundit röda sidenband från Svensk Tenn.

(Ett Stort Tack till Pontus Weman Tell, från Stockholm, som tagit sig tid att ställa sig i kön i Svenskt Tenns butik i Stockholm, mitt i den största julruschen, skaffa de röda sidenbanden och sen skicka dessa till mig med rek.brev så det skulle komma precis på fredag före Julafton. Det var otroligt bra kämpat men Pontus är ju generalsekreterare på Svenska Mångkampsförbundet så att ta sig igenom långa köer är ju inget större problem för honom. Återigen, Ett Stort Tack!)

Vin och dricksglasen kommer även de från Svenskt Tenn.

Vackraste porslin kommer från Royal Copenhagen. Detta porslin har jag velat ha så länge till jul och i går på morgonen när jag hade dukat och stod i duschen kom min man hem och överraskade mig genom att ställa dessa fina tallrikar på bordet. Alltså min man han är ju bäst på att överraska mig! Han hade dessutom köpt ett helt komplett av det vackra porslinet.

Så glad jag blev!

Julmaten hade vi dukat upp i köket som en buffé och vi började med småkallt och sedan småvarmt.

Efter några timmar hade T fixat en hel kalkon med potatisgratäng och rödkål, så smarrigt! Kan säga att jag fick rulla till sängen sedan hahaha! Så mätt man blev!

Skatternas pepparkakshus fick pryda bordet 🙂

Idag fortsätter vi fira med familj!

Hoppas att ni också har haft en supermysig julafton❤️

God fortsättning och hörs snart igen!

 

Kram/E

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *