Familjeliv,  Historia,  Inredning,  Inspiration

Rosorna på Solliden……

Sollidens Slottspark med den omgivande trädgården är bland det vackraste i Sverige. Trädgården som består av flera partier, anlagda av olika trädgårdsmästare, skapades för drygt 100 år sedan av dåvarande Drottning Victoria. Drottningen ville tydligen förverkliga sin dröm om en trädgård fylld med inspiration från olika delar av världen. Det lyckades hon verkligen med – en promenad i parken tar en nämligen genom de italienska, holländska och de engelska trädgårdarna samt ett antal mindre trädgårdsanläggningar skapade av kända trädgårdsarkitekter. Enligt Drottningen Silvia är det dock en speciell sorts rosor som gör upplevelsen unikt. Besök gärna Slottsparken så inser ni genast vad Drottningen syftar på.

Medan jag och barnen promenerade bland de vackra trädgårdspartierna så satt T på slottet, bara en bit bort, och redogjorde för Ottos historia. Plötsligt fick Julia en kryptiskt sms med begäran om att vi genast skulle bege oss till huvudingången. Där mötes vi av Drottningens adjutant som ledde in oss på det privata området precis utanför ingången till Sollidens Slott. Utanför entrén överraskades vi av en sprallig valp som bara hoppade fram och gav oss inget val – både jag och tjejerna måste bara klappa på fina Brandie. Valpens husse presenterade sig som Carl Gustaf och han välkomnade in oss på Slottet. Väl inne möttes vi av en bedårande vacker Drottning Silvia och hennes lika vackra dotter, Kronprinsessan Victoria. Vi kände plötsligt av en atmosfär av kunglig dignitet, vilket påverkade vårt mod, men det balanserades genast av Drottningens och Kronprinsessans jordnära personligheter. En stund senare satt vi i en soffa, drack kungligt kaffe, och småpratade med Kronprinsessan medan T fortsatte diskutera Ottos historia.

Jag skulle vilja framföra Ett Stort Tack till Drottningen och Kronprinsessan för möjligheten att närvara vid T:s redogörelse som varade nästan 3 timmar.

Vi ser fram emot en spännande höst.

 

 

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *