IMG_3752

IMG_3755

Hej onsdag!

Underbar pudersnö ute och minus grader!

Sitter en liten stund framför datorn och dricker mitt kaffe innan jag ska köra mot jobbet.

Mår ni fint? Här har det varit lite si-så-där läge, jag har slitits mellan allt för mycket jobb på en gång och lite för många andra bollar i luften.

 Igår när jag körde till jobbet och lyssnade på musik tänkte jag på mitt liv, att jag är så tacksam för allt. Många som glömmer att vara tacksam och tar allt för givet. Jag har världens finaste skatter och bästa man, föräldrar som bryr sig och som alltid ställer upp och engagerar sig, ett eget företag och alla fina vänner som finns i vårt liv…..

Men det är just vänskapen som jag har grubblat på den sista tiden….

Att vårda en vänskap är båda parters ansvar tycker jag. Nyckelord för en djup vänskap är lyhördhet, kompromiss, omtanke, värme och genuint intresse för varandra.

En djup vänskap håller man om trots att man tycker ibland olika om en del saker men ändå kan ha överseende med den andra. Att hitta någon som man känner djup vänskap för är ofta en process som tar flera år. Oftast har man många bekanta men vänner brukar man ha få, för det är verkligen svårt att hitta någon som man kan lita på och kan anförtro sig åt. En vänskap kräver naturligtvis hårt arbete och uppoffringar från båda håll.

I helgen blev jag lite besviken på någon som jag tycker jättemycket om, inte arg men besviken och lite ledsen.

För mig är det enklare att vara arg, eftersom detta går över ganska snabbt, men då jag blivit besviken, ledsen och sårad så tar det mig längre tid att komma vidare.

I normala falla skulle jag inte bli ledsen för en ”sådan grej” men just i helgen kändes det lite extra.

Den vännen i min omgivning har nog vant sig vid att JAG alltid hör av mig och engagerat mig i vännens liv, jag har nog skämt bort denna vännen med min omsorg. Nu har jag kommit till den punkt att jag slutat med detta, tänker att min vän som vill vara i mitt liv får allt engagera sig lite.

Vänskap verkar vara något som många tar väldigt lätt på, något som många tror sköter sig självt, som bara finns där som den alltid har gjort.

Visst måste man kunna ställa krav på sina vänner?

Jag har tänkt så här, varför skall jag slita för att försöka upprätthålla en vänskapsrelation som jag upplever endast fungerar för att jag håller i trådarna?

Har lovat mig själv att satsa på det som får mig att må bra i år, dock hoppas jag att denna vännen tänker till lite och börjar se saker och ting lite från mitt perspektiv också och inte alltid ta mig för givet.

Det var lite djupa tankar denna morgon 🙂

Ha en fin onsdag!

Kram

/E