Tänkte lägga upp ett recept från Linas matkasse som jag och skatterna gjorde härom veckan när T var i väg med jobb.

Vi har barnkassen varannan vecka och det fungerar faktiskt bra, ibland kan jag tycka att det är lite för mycket pasta rätter eller korv men oftast är vi nöjda.

Grytan heter ”Vinterns värmande paprikagryta” och var supergod och busenkel att göra 🙂

Ingredienser:

Gräddfil

Gul lök

Gul paprika jag tog även (röd och grön som jag hade hemma)

Krossade tomater

Morötter

Broccoli

Färsk persilja

Potatis

Tomat

Tärnad rostbiff

IMG_15

Så här gör du:

1. Koka 900 gram potatis i lättsaltat vatten.

2. Finhacka 1 gul lök. Skala och skär 250 gram morötter i cm-tjocka slantar. Tärna paprika.

3. Hetta upp lite olja i en stekgryta och fräs lök, morötter, i cm tjocka slantar. Tärna 1 gul paprika ( jag tog även en röd, grön och orange paprika som jag hade hemma)

4. Tillsätt ca 500 g tärnad rostbiff. Låt fräsa 4-5 min.

5. Rör ner 2 msk paprikapulver, 1 msk torkad oregano, 1 msk tomatpure, 1 tsk spiskummin, 2 tsk honung och 1 tärning kycklingbuljong.

6. Häll på 1 burk krossade tomater och 2 dl vatten. Koka upp och låt puttra på svag värme 8- 10 min.

7. Häll upp 2 dl gräddfil i en skål. Strimla 1 kruka krispsallad och tärna 1 tomat. Lägg upp i en skål.

9. Koka broccoli i en liten kastrull.

8. Strö blad från 1/2 kruka persilja över grytan. Servera med en klick gräddfil, sallad, broccoli och nykokt potatis.

IMG_1512

Mums!