tumblr_static_pplll

För någon dag sen kom stora skatten hem och frågade mig om hon kunde börja titta på en serie som heter Pretty Little Liars. Några kompisar i skolan tittar på den serien och säger att den är riktig grym. Jag svarade då att jag måste först se vad det handlar om och om jag tycker att det är ok. Samtidigt så tänkte jag att om flickor i klassen får lov att titta på den så är den säkert safe. På kvällen googlade jag lite runt på nätet och gick in på ett forum där föräldrar tycker till om just den serien, måste dock säga att ingen hade något positivt att säga om pretty little liars och det verkade som serien lämpar sig för lite äldre flickor. Jag var nyfiken och gick in på youtube för att se en bit av ett avsnitt och då insåg jag rätt snabbt att denna serie är absolut inte lämplig för en 11 åring.

Ja vad handlar då serien om?

Tonårstjejer som är runt 15-16 år som ljuger för sina föräldrar, har förhållanden med sina mycket äldre lärare , knark och misshandel och massa annat som en 11 årig flicka inte ska se.

Nu undrar jag verkligen, hur kan föräldrar tycka att det är ok att deras 11 åringar tittar på detta här?

Har dom koll på vad serien handlar om?

Visade den för T och hans åsikt var direkt: Nej, den är inte lämplig!

Jag sa det till skatten igår och förklarade varför, och hon förstod såklart. Vi försöker att lära barnen att kunna stå på sig och säga ifrån , att vara sig själv och att ha sina egna åsikter och det allra viktigaste, att inte påverkas av sina kompisar.

Tack o lov så har vi snälla barn som lyssnar och förstår, vi försöker att ha koll på vad som händer i skolan och med kompisar och vad de sysslar på datan. Vi vill skydda barnen från att växa upp för fort och vara barn så länge det bara går.

Det är inte alltid så lätt att vara förälder. Man vill så gärna lyckas med allt och vara den bästa mamman och pappan.

Det är svårare att vara förälder i dag än när man själv var barn, det handlar om samhället vi lever i nu och alla möjligheter som finns överallt dygnen runt och alla dagar i veckan.
Det bästa är att acceptera utvecklingen som skett och använda de resurser som finns för att bli en bättre förälder.

Jag tror på massor av kärlek och tid tillsammans och att alltid ha en nära kontakt med barnen så att de känner sig trygga och kan berätta ”no matter what”

Det var lite tankar så här på kvällskvisten.

Nu ska jag umgås med min fina T som jag inte har sett på nästan hela dagen 🙂

Nattkram! Imorgon vänner är det fredag! 😉

/E