Mat

Knäckig äppelpaj

IMG_1525

IMG_1532

IMG_1553

IMG_1545

IMG_1548

Jag och lilla skatten gjorde äppelpaj när stora skatten var på piano.

Denna här gillar jag massor som man svänger ihop på nolltid.

Detta behöver du:

150 g smör

2 dl råsocker

1/2 dl ljus sirap

1/2 dl vispgrädde

3 dl havregryn

1 1/2 dl vetemjöl

1/2 tsk bakpulver

1 tsk flingsalt

600 g äpplen

Så här gör du:

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Smält smöret i en kastrull tillsammans med råsocker, sirap och vispgrädde.
  • Ta från värmen och blanda ner havregryn, vetemjöl, bakpulver och flingsalt.
  • Dela, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Lägg dem i en smord pajform.
  • Fördela smeten över.
  • Grädda i ugnen ca 30 minuter, tills pajen är gyllenbrun och knäckig. Servera med glass eller vaniljsåss.

Jättemumsigt!

Nu kallar sängen och jag är helt slut ikväll,  ska bli så mysigt att krypa ner i en gosig säng!

God natt!

/E

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *