Äntligen Måndag – Nu är det en helt ny vecka med nya utmaningar och massor av roliga och spännande möten! Det är liksom första dagen efter helgen och rutiner är i ordning bl. a det vi ska ha till middag efter jobbet respektive skolan.  Något som är vansinnigt gott och lika vansinnigt lätt att göra är hemmagjord köttfärslimpa.

Till denna rätt behöver du:

Köttfärs, potatis, gelé, ägg, mjölk, lök, ströbröd, tomatpuré, smör och Knorrs nya Brunsås.

 

IMG_0726

IMG_0742

Den färdiga brunsåsen är en nyhet från Knorr

IMG_0749

IMG_0798

Ingredienser avser 4 portioner

500 g nötfärs
1 dl ströbröd
1,5 dl mjölk
1 st ägg
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
2 tsk timjan
svartvinbärsgelé
potatis
smör
salt och peppar

Gör så här:
1. Blanda ströbröd med mjölk och låt stå och dra i 10 minuter.
2. Finhacka löken och stek den under tiden i lite smör, den ska dock inte få färg. Låt svalna och blanda sedan med nötfärs, ägg, lök, tomatpuré, timjan, salt och peppar. Gör ett stekprov och smaka ev. av med mer salt och peppar.
3. Koka potatis i saltat vatten.
4. Forma färsen till en limpa i en smord ugnssäker form. Linda sedan baconskivorna runt så den täcker hela limpan.
5. Grädda i mitten av ugnen ca 35 min.

Servera med kokt potatis & grönsaker, svartvinbärsgelé samt pressgurka och Brunsås från Knorr

IMG_0823

IMG_0839

Glöm inte att göra ett besök på Middagshjälpen ( www.middagshjalpen.se) – här kan du få massor av roliga tips, inspiration och idéer och samtidigt belönas med poäng som kan bytas mot fina premier.

Trevlig Måndag önskar jag alla mina fina läsare!