IMG_5132

Nu har jag använt detta serum i nästan 2 månader och er tänkte ge er mina åsikter om den.

Men först….

Så vad är egentligen serum och varför ska vi använda det?

Ett serum kommer oftast i flytande form och ska användas före din dag- och nattkräm.

Medan en kräms främsta uppgift är att skydda, så är serumets främsta uppgift att jobba på djupet och reparera huden.

Ett serum är ofta effektivare än din dag- och nattkräm, då serumet innehåller ett högre koncentrat av aktiva ingredienser och går djupare in än en kräm gör, eftersom det är lättare för huden att absorbera, just på grund av sina ingredienser och mindre molekyler.

Ett serum ska ge lyster och tillför extra fukt till ansiktet, bekämpa rynkor och pigmenteringar och ojämnheter i hyn och finns idag i alla prisklasser, från några hundralappar upp till några tusenlappar.

Tänk på att ett serum behöver cirka en månad på sig att verka innan du kan börja upptäcka eventuella resultat med blotta ögat.

Detta serum från Clarins heter Double serum och ni kan läsa lite mer om det i ett tidigare inlägg. Jag tycker att den inte gjorde någon skillnad för huden, nästan tvärt om. Jag är besviken då jag hade jättestora förväntningar men tyvärr så passade det inte mitt ansikte. jag fick blemmor och små utslag efter detta serum och jag brukar aldrig ha problem med utslag i ansiktet.

Jag har applicerat serumet både morgon och kväll, på rengjord hud under en dag/nattkräm. Serumet har lite ” vattnig och oljig” konsistens och sjunker snabbt in i huden, den är dock inte det minsta återfuktande så en kräm ovanpå är verkligen ett måste.

Det jag  gillade med den var känslan som detta serum ger när man har applicerat den på ansiktet och den tunna konsistensen – men som sagt tycker jag mig sakna den där lilla ”wow” känslan som jag alltid har fått efter ett serum.

Så inget mer köp av denna, tyvärr!