IMG_2811

IMG_2813

Tänkte börja med ett nytt kategori här på bloggen, varje torsdag ska det ges lite vintips till fredagsmyset eller festen. Både jag och T gillar gott vin och brukar alltid testa lite olika när vi köper. Jag gillar mest vitt vin eller rosevin till sommaren. Röttvin gillar jag bara till kötträtter eller till någon god ostbricka.

Idag testar vi Per Mobergs franska rosé.

Vinet är en Syrah, kulören är djup och man känner ett tydlig doft av hallon, vinbär, kryddor och mynta. Smaken är fruktig med en behaglig rondör och lång silkeslen eftersmak. Den passar till allt men kanske främst till lätta sallader, grillad kyckling, tapas, eller kanske som ett sällskapsvin. Servera det kallt en varm sommarkväll.

Vinet kostar 99 kr på systembolaget. Vi tyckte att vinet var ok men definitivt ingen favorit. Detta vin har en alkoholhalt på 12% och det måste drickas iskallt, eventuellt blandad med soda. Det var ganska lättdrucket men ändå inte ”svagt” och det kändes ganska torr, utan riktig sötma, vilket jag definitivt hade velat ha en gnutta av. Prisvärt… nej, det finns godare viner som är billigare… Pers vita är riktigt gott så jag förstår inte riktigt varför detta vin håller inte samma klass som hans övriga viner…. men för de som gillar Per Moberg är detta vin ett rekommenderat köp.. Ni blir säkert supernöjda.

Nu heja Norge som var bäst ikväll!

Kram/E