Mys pys! Blåmusslor, massa tända ljus och en spännande film = underbar avslutning på denna härliga dag!

 

 

Här kommer recept på T:s grymma musslor 😉

 

Ingredienser

40 st blåmusslor
4 dl vitt vin (torrt)
100 g smör
2 st schalottenlökar
1 knippa hackad persilja
0.5 krm malen svartpeppar

 

Gör så här

Tvätt musslorna under kallt vatten och släng ev. öppna musslor.
Finhacka löken och persiljan.
Fräs löken i en klick av smöret så den blir glansig utan att få färg, peppra.
Tillsätt vinet och och öka värmen. När det är varmt lägg i musslorna och sätt på ett tätslutande lock. Det tar ca 7-8 min på stark värme innan alla musslorna har öppnat sig .
Häll över buljongen i en kastrull (håll musslorna varma under lock) och tillsätt persiljan och klicka i smöret under vispning. Smaka av och häll tillbaka buljongen över musslorna. Hetta upp anrättningen och servera med vitt bröd. Garnera ev. med lite av den hackade persiljan
Njut med ett glas torrt vitt vin till.